Охолоджувати та зберігати вино потрібно правильно та наливати у келих напій з ідеальною гармонією смаку та аромату. Щоб ваші очікування щодо вина виправдалися, використовуйте винний холодильник. Існує багато різновидів такого пристрою. Ми звернемо вашу увагу на окремий винний холодильник і розповімо про його особливості та функціонал.
Однією з основних функцій є охолодження вина. Оптимальна температура перед подачею на стіл від 6 до 18°С, а довгострокове зберігання має проходити за 10-12°С. Вибрати потрібну температуру можна, виходячи з сортів вина. Червоні вина більш теплолюбні, а ігристі та білі воліють знижені температури.
Горизонтальне зберігання винних пляшок. Особливо це актуально для пляшок з дерев'яними пробками, які змочуються природним шляхом і не допускають попадання повітря, що окислює вино.
Надійний захист від УФ-променів за рахунок тонованого скла або непрозорих дверцят винного холодильника.
Захист від вібрацій та тряски для збереження винної колекції спокою, а також запобігання хімічним реакціям.
Вигідна презентація на гарних полицях з акуратним підсвічуванням робить холодильник для вина гармонійною частиною інтер'єру.
Майже всі пристрої для зберігання вина мають повний набір потрібних функцій. При цьому вибір холодильників, що окремо стоять, досить великий і потрібно звернути увагу на інші його "здібності".
Холодильник для зберігання вина, залежно від його типу, має різні технології охолодження. Кожна з них має свої переваги і недоліки.
Економічний варіант, який працює за таким принципом, — при подачі напруги спеціальна пластина з одного боку повинна нагріватися, а з іншого — охолоджуватися.
Переваги:
невисока вартість
пристрій компактний
немає вібрації
включати можна відразу після встановлення
Недоліки:
тільки окремостоячі моделі
ненадійні
є шум через роботу вентиляторів
Працює за рахунок стиснення та розширення газу та користується найбільшою популярністю. У процесі стиснення газу виділяється тепло, а в момент розширення відбувається поглинання.
Переваги:
надійні пристрої
удосконалена технологія
є моделі, які можна вбудувати
Недоліки:
компресор видає звук, коли вмикається
якість компресора впливає на довговічність винного холодильника
моделі для ресторану можуть створювати шумовий фон
У роботі пристрою на абсорбційній технології задіяні виключно хімічні процеси, за рахунок яких поглинається та виділяється тепло. Такі моделі холодильників для вина безшумні, не мають механічних частин, що рухаються.
Переваги:
повністю відсутній шум
немає вібрацій
Недоліки:
дорожнеча пристрою
високе споживання електроенергії
у системі присутні небезпечні хімічні речовини
можна зустріти в багатих квартирах чи солідних готелях
За типом використання винні холодильники бувають — вбудовувані, окремостоячi та настінні. Найчастіше вибирають окремостоячий варіант, який призначений для самостійної установки, окремо від меблів. Його радіатор розташований на задній стінці або бічних частинах холодильника. Для нього не потрібно заздалегідь продумувати планування кухонних меблів або шукати місце під барною стійкою. Він відмінно виглядатиме в інтер'єрі ресторану або домашньої вітальні, і зможе вмістити достатню кількість пляшок.
Також винні холодильники відрізняються за принципами роботи - однозонні, двозонні, тризонні та мультизонні. Це говорить про їхню можливість охолоджувати напої та про принцип циркуляції повітря всередині пристрою. У двозонний холодильник можна поставити біле вино і створити йому умови на рівні 6°С, а для червоного — 16-18°С. Враховуючи всі позначені функції та особливості винних холодильників, можна підібрати таку модель, яка задовольнить запити господаря домашньої колекції вина чи великого винного ресторану.
Залишіть ваш телефон
і наш консультант зв'яжеться з вами