Залежно від цілей використання, існують два види технологій охолодження, що застосовуються в холодильниках для вина: компрессійна та термоелектрична. Компресійна технологія охолодження існує давно і перевірена багатьма десятиліттями від чого заслужила довіру користувачів та надійно працює у більшості квартир та будинків.
Принцип роботи компресійного винного холодильника заснований на русі Фреона, що використовується як холодоагент. Він подається на фільтр, що осушує, який очистить газ від різних твердих частинок і збере з нього всю зайву вологу. Фреон після очищення перетікає капілярною трубкою, яка є кордоном, що розділяє зону високого тиску і зону низького тиску. Поступаючи з трубки у випарник, тиск знижується, фреон закипає через теплоти продуктів, які були залишені в камері для охолодження. Будь-яка рідина, закипаючи, випаровується, і фреон не стає винятком: його пара засмоктує компресор, і весь цикл починається спочатку. Знижену температуру фреон передає на випарник, який встановлений усередині холодильника для вина і знижує внутрішню температуру. Для ефективного та рівномірного охолодження всього об'єму винного холодильника встановлені кулери, які розподіляють охолоджене повітря по всьому внутрішньому простору. У сучасних холодильниках для вина використовують лише екологічно безпечний фреон, який безпечний для людини та екології.
Термоелектрична технологія охолодження порівняно недавно почала активно використовуватися при створенні холодильників для вина, але вже заслужила на визнання.Принцип роботи термоелектричного холодильника ґрунтується на використанні Ефекту Пельтьє. Він полягає в тому, що при проходженні постійного струму через термобатарею, яка складається з двох різнорідних провідників, у місці їхнього з'єднання тепло виділяється або поглинається. відбувається перенесення тепла так, що одна частина цієї батареї охолоджується, а друга нагрівається. Кулери розподіляють охолоджене повітря на всьому просторі термоелектричного холодильника для вина. За рівнем шуму та споживання електроенергії термоелектричні холодильники для вина краще, ніж компресійні, але дуже чутливі до перегріву та перепадів зовнішньої температури.
Термоелектричні винні холодильники, переважно, використовують із метою охолодження вина. Полиці в більшості моделей металеві, оскільки практично не утворюється конденсат. У сучасному світі гаджетів усі звикли до зручності сенсорних дисплеїв. Найпередовіші бренди та найкращі моделі винних холодильників оснащені сенсорною панеллю управління, що надає більше зручності та підкреслює дизайн. Простота та багатофункціональність, краса та технологічність ось головні переваги використання сенсорного управління. У більшості винних холодильників використовується внутрішнє світлодіодне підсвічування з приємним синім свіченням. Синій спектр сприятливо впливає на зберігання вина у винних холодильниках і не шкодить йому.
В інноваційних моделях винних холодильників встановлено вугільний фільтр, який відповідає за фільтрацію повітря всередині холодильника для вина. Технології не стоять на місці, і щороку виробники радують нас новими моделями винних холодильників з унікальними технічними новинками.
Залишіть ваш телефон
і наш консультант зв'яжеться з вами